Sommarens höjdpunkt Elektra!

elektra

Kaserngården på Umestan Företagspark kommer i sommar att få sig en ombyggnation utan dess like. NorrlandsOperan kommer nämligen att sätta upp en utomhusföreställning av operan Elektra här hos oss.

Operan är NorrlandsOperans största produktion genom tiderna och handlar om Elektra som gör allt för att hämnas mordet på sin far, kung Agamemnon. Hela kaserngården kommer att byggas om till en stor scen och närmast hus 3 kommer en läktare för två tusen personer att byggas upp. Träd kommer att grävas ner, blod och vatten kommer att forsa och stora jättar kommer att röra sig över kaserngården. Under fem sensommarkvällar i augusti kommer denna opera, med sin kraftfulla och expressionistiska musik att ta andan ur publiken.

Detta enorma projekt innebär också några förändringar för våra hyresgäster under sommarmånaderna.

13/6 – 7/9 Kaserngården kommer att tas i bruk. Det kommer då inte att vara möjligt att parkera på kaserngården. De som vanligtvis parkerar här hänvisas till grusplanen nedanför hus 140. Biljettautomat finns vid orienteringskartan mitt emot Bravida. Skulle denna parkering bli full hänvisas ni att parkera på den stora parkeringen bakom restaurang Umestan och Soldat museet.

7/7 – 29/8 Konferenshuset Hus 17 är uppbokat av NorrlandsOperan. Det går under denna tid inte att boka konferenser i Hus 17. Från och med vecka 36, den 1/9 är ni dock mer än välkomna att boka in era konferenser och event hos oss igen!

28/7 Från och med detta datum kommer operan att börja med sina repetitioner. De kommer att repetera mellan kl. 14:30 och 22:00. Under denna tid kommer även ljud och eldeffekter att testas. Detta kan komma att medföra mer ljud än vanligt och även röklukt. Vi hoppas dock att ni inte kommer att störas av detta!

Vi som jobbar här tror att detta kommer att bli något alldeles speciellt så passa på att gå och titta.

Har ni några frågor och funderingar kring detta ta kontakt med Emma på 090-718004 eller emma@umestan.se