Lerstenen välkomnar David Brink som ny Fastighetschef

Lerstenen har rekryterat David Brink som ny Fastighetschef från och med september. Rollen är till stor del ny och innebär ansvar för förvaltning och modernisering av både bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter i befintligt bestånd, personalansvar och en aktiv roll i uthyrningsarbetet samt i den fastighetsutveckling som Lerstenen kontinuerligt investerar i.

David har en gedigen bakgrund inom fastighetsbranschen med erfarenhet från både fastighetsförvaltning och fastighetsutveckling under ca 15 års tid, och passar således perfekt in i rollen. Senast kommer David från en roll som fastighetsutvecklare på Magnolia Bostad i Umeå och innan dess som affärsutvecklingschef på CBRE AM i Stockholm.

Jag är väldigt stolt och tacksam att få förtroendet att tillträda rollen som fastighetschef för Lerstenen. Ett bolag som i mer än 30 års tid har haft ett stort inflytande och bidragit till att Umeå är den attraktiva staden som den är idag. Jag ser väldigt mycket fram emot att få engagera mig i och vara med och utveckla Lerstenens organisation och fastighetsbestånd”, säger David Brink.

I rollen som Fastighetschef kommer David rapportera till Lerstenens nuvarande ledning och ägare.

I David tycker vi oss ha hittat den perfekta mixen av personlighet och erfarenhet för att ta Lerstenen framåt på alla plan. Vi är idag ett väldigt välfungerande bolag med ett bra fastighetsbestånd, fina planerade projekt och sund ekonomi, men samtidigt ser vi stor förbättringspotential i samtliga delar av verksamheten. Vi har sett ett behov av den ny resurs för att leda det dagliga arbetet i kärnverksasmhet och samtidigt kunna bidra med kunskap och nya ögon vid större investeringar.

Vi är otroligt glada att välkomna David till oss på Lerstenen. Nu har vi lagt till en mycket viktig byggsten i vår organisation för att möta dagens och framtidens utmaningar och möjligheter”, säger Eriks Sällström, VD Lerstenen Invest.

Vid frågor kontakta Erik Sällström, erik@lerstenen.se

Familjeföretaget Lerstenen har verkat på fastighetsmarknaden sedan 1992. Genom fokus på långsiktighet och goda samarbeten är vi idag en av de största aktörerna i Umeå, med ett brett utbud av hyresrätter och företagslokaler. Lerstenen ägs och drivs av familjen Sällström, med Forspro AB och NickBack AB som delägare.