Elektra tar form

Ni har väl inte missat den febrila aktivitet som pågår på kaserngården när scenen, läktaren och ljudet ställs i ordning inför operan Elektra som kommer att spelas i augusti. Trots sommarvärmen börjar graven av Agamemnon ta form, det som kommer att bli scenen i Norrlandsoperans största produktion någonsin.

401

Läs mer »

Kanonkafeét på Umestan

Sugen på glass eller gott fika i sommarvärmen? Varför inte besöka Kanonkafeét på Umestan, omgärdat av grönska och charmiga gamla soldattorp!

Läs mer »

Landsbyggdsmässa på Umestan

Fira nationaldagen på Umestan och besök landsbygdsmässan Kulturlandet. Den 6 juni kommer Vildmannavallen, precis utanför Umestan att förvandlas till en bred och myllrande mässa som har något som tilltalar alla åldrar.

kulturlandet 

Kulturlandet på Vildmannavallen den 6 juni mellan kl. 10-16. Fri

Läs mer »

Umestan Konferens har fått en ny samarbetspartner i Tiljan

Det väletablerade produktionsbolaget Tiljan som tidigare hållit till i Gamla Slakteriets lokaler på Teg kommer efter sommaren att sitta i Hus 17 på Umestan. De kommer också att bedriva mycket av sin verksamhet i just Hus 17.

Umestan-7718_lr

Tony och Anna som driver Tiljan har lång erfarenhet av att anordna events och konferenser detta betyder att verksamheten på Umestan Konferens kommer att bli betydligt bredare, något som vi ser väldigt mycket fram emot. Från och med i höst blir Hus 17 möjligheternas hus. Tiljans långa erfarenhet …

Läs mer »

Profilteatern

I hus 29 bredvid kaserngården huserar Profilteatern. De kommer att under februari och mars ha en festival med temat skräck. Nedan kan ni läsa om de olika föreställningar som kommer att visas.

Horror & Art

En skräckfestival som förutom teater innehåller filmvisningar, musik, isande högläsning, mustigt berättande, förklarande föreläsningar och spännande samtal – allt på temat skräck. Läs mer om programmet på: horrorandart.se
Förutom Profilteaterns egna föreställningar Utbrott och En kvinna i svart presenteras internationella gästspel som Danska Gruppe 38:s rysliga version av Hans og Grete och skotska Dogstar Theatre Company’s urpremiär på Factor 9.

Läs mer »