Välkommen till Umestan Företagspark!

På det område som tidigare var Västerbottens anrika regemente I20 ligger i dag Umestan företagspark – en av Umeåregionens mest attraktiva platser för företagande och utveckling. Vi erbjuder ett brett urval av trivsamma lokaler för såväl små som stora verksamheter: allt från arbetsplatser i kontorshotell till hela byggnader för det större företaget. Vi tar hand om komforten och tekniken så att våra kunder kan fokusera på sitt. Precis som det ska vara.


Historiskt nav för Umeås tillväxt

Umestan företagspark ligger i det område som tidigare var Västerbottens regemente I 20 – en livsviktig verksamhet för Umeås utveckling under nästan ett sekel. Men regementet har faktiskt rötter så långt tillbaka som till 1600-talet och har spelat en viktig roll i en stor mängd historiska slag och strider. Trots att den militära verksamheten lades ner 1998 fortsätter området att vara ett nav för Umeås tillväxt, nu som en av Umeåregionens mest attraktiva platser för företagande och utveckling – Umestan företagspark.


Mångfald ger dynamik

Umestan företagspark består av ett fyrtiotal byggnader som idag huserar ungefär 120 olika hyresgäster. Omkring 3 000 personer rör sig på området varje dag. Hos oss finns företag och verksamheter inom branscher som utbildning, teknik, kultur, IT, omsorg, media, kommunal förvaltning och restaurang.  Vi har också en egen konferensanläggning, Umestan konferens. Här är du omgärdad av en dynamisk mångfald av kompetenser, vilket kan inspirera till nya idéer och ge kraft åt ditt företag eller din verksamhet.


Nära och enkelt

Hos oss är ditt företag eller verksamhet lätt att nå. Umestan företagspark är bara en gångbro från Umeå city vilket betyder några få minuters promenad till centrum med sina hotell, restauranger och kommunikationer. På vår stora parkeringsplats finns gott om p-platser för dina kunder eller besökare. Föredrar du att åka kollektivt kan du välja någon av flera lokala busslinjer med stopp vid Umestan företagspark.


Kontakta oss gärna

Här på webbsidan kan du se vilka av våra lokaler som är lediga just nu. Om du är nyfiken på att veta mer om de lösningar vi kan erbjuda just dig – tveka inte att höra av dig till Emma Zackrisson, kundansvarig på 070-643 25 22.